Τα πρόσφατα

νέα μας

Έξοδος 3ημέρου: Το νου σας στο δρόμο και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο ντουλαπάκι σας!

Το 3ημερο έφτασε και οι περισσότεροι θα μπούμε στα αυτοκίνητά μας και θα κάνουμε μια μικρή εξόρμηση προς την εξοχή, ώστε να αποσυμφοριστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όμως για να το απολαύσουμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο δρόμο για να πάμε και να γυρίσουμε με ασφάλεια. 

Για το λόγο αυτό ο οδηγός πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, όπως και το αυτοκίνητο του. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το αυτοκίνητο και τι θα πρέπει να προσέχετε!

To Service πρέπει να γίνει στην ώρα του

Πρωταρχικός παράγοντας ασφάλειας και ξένοιαστης οδήγησης είναι το καλά συντηρημένο όχημα. Προγραμματίστε λοιπόν έγκαιρα το service σας κι ακόμα κι αν είστε πολύ κοντά στη πραγματοποίηση service από πλευράς χιλιομέτρων και ετοιμάζεστε για ταξίδι, κάντε τη συντήρηση λίγο νωρίτερα.

Ενδελεχής έλεγχος στα φρένα

Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη των υγρών των φρένων είναι η ενδεδειγμένη και, αν όχι, συμπληρώστε. Ελέγξτε τα σωληνάκια για πιθανές διαρροές. Κατά την κίνηση πατήστε φρένο και αν παράγει θόρυβο σημαίνει ότι χρειάζεστε καινούργια τακάκια.

Προσοχή στα ελαστικά να έχουν σωστές πιέσεις

Ένας προσεχτικός έλεγχος των ελαστικών επιβάλλεται, ενώ η αντικατάστασή τους -όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο- πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν. Βεβαιωθείτε ότι, το βάθος του πέλματος είναι αρκετό (2 χιλιοστά) και ελέγξτε αν χάνει αέρα από τη βαλβίδα. Αν ναι, αλλάξτε τη καθώς το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με την ασφάλεια που παρέχει. Η πίεση που πρέπει να έχουν, είναι ανάλογη του φορτιού που θα μεταφέρετε. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε την ρεζέρβα και βεβαιωθείτε ότι, διαθέτετε όλα τα απαραίτητα για αλλαγή ελαστικού. Η σωστή πίεση αέρα στα ελαστικά θα εξασφαλίσει οικονομία καυσίμου και απαλλαγή από περιττά έξοδα.

Σωστά συντηρημένο σύστημα κλιματισμού!

Η ανανέωση του φρέον στο κύκλωμα, αν και δεν είναι πάντα απαραίτητη, καλό είναι να γίνεται, προκειμένου το air condition να λειτουργεί σωστά και να εκμεταλλεύεστε όλες του τις δυνατότητες. Θυμηθείτε ότι, αν το A/C έχει χάσει ποσότητα φρέον και ο αέρας που βγάζει δεν είναι αρκετά παγωμένος, τότε θα αναγκάζεστε να το δουλεύετε σε μεγαλύτερη ένταση, αυξάνοντας την κατανάλωση αλλά και στερώντας ισχύ από τον κινητήρα. Άλλωστε η καλοκαιρία στη χώρα μας καλά κρατεί κι ας οδεύουμε προς το Νοέμβριο!

Πρόσεξτε τους καθαριστήρες

Παρά την καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μια ξαφνική βροχή μπορεί πάντοτε να κάνει την εμφάνισή της και για αυτό η καλή κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων είναι επιβεβλημένη. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε γεμάτο με κατάλληλο υγρό το δοχείο νερού πλύσης, με σωστά ρυθμισμένα και λειτουργικά πιτσιλιστήρια.

Η σωστή φόρτωση κάνει τη διαφορά

Αναμφίβολα, ο αριθμός των αποσκευών μας όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε είναι μεγάλος. Έτσι θα πρέπει να κάνουμε σωστή φόρτωση στο χώρο αποσκευών, ώστε να ταξιδέψουμε με άνεση και ασφάλεια.

Κανόνες ασφαλείας

Τα βαριά αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος του χώρου αποσκευών, ώστε σε ένα απότομο φρενάρισμα ή σύγκρουση να μην μπορούν να περάσουν στην καμπίνα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, οι αποσκευές μας να περνάνε σε ύψος το επίπεδο της εταζέρας ή το ύψος της πλάτης των καθισμάτων. Εκτός του ότι μειώνεται η ορατότητα για τον οδηγό, σε μία απότομη επιβράδυνση τα αντικείμενα θα περάσουν στην καμπίνα και θα τραυματίσουν τους επιβάτες.

Επιπλέον χώρος

Αν ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου μας δεν επαρκεί, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αγορά μιας μπαγκαζιέρας οροφής, που προσφέρει επιπλέον χώρο για τις ελαφρές αποσκευές μας.

Ύψιστης σημασίας η συμπεριφορά του οδηγού

Πέρα από το να έχουμε ένα άρτια συντηρημένο όχημα, θα πρέπει και η συμπεριφορά μας πίσω από το τιμόνι να είναι σωστή. Κάτι που σημαίνει ότι φροντίζουμε να φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας, να έχουμε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα δεμένα με τη ζώνη, ή αν είναι μικρότερης ηλικίας στο σωστά παιδικό κάθισμα.  Σαφώς και η χρήση, αλλά και η ενασχόλησή μας με το κινητό τηλέφωνο απαγορεύεται, όπως και η κατανάλωση αλκοόλ πριν βρεθούμε πίσω από το βολάν!

Τέλος, μην ξεχνάτε να έχετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας ανανεωμένο, να σας παρέχει κάθε είδους κάλυψη και σίγουρα να περιέχει και την οδική βοήθεια!

Πηγή: nextdeal.gr

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram