Τα πρόσφατα

νέα μας

Αληθινή ιστορία: Πώς θα νοσηλευτώ που είμαι ανασφάλιστος;

Το κινητό τηλέφωνο ενός ασφαλιστικού συμβούλου είναι συνήθως ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Όταν χτυπάει βραδινές ώρες είναι ανησυχητικό.

Σε ένα τέτοιο τηλεφώνημα ακούστηκε μια φωνή σε απελπισία να λέει «Έχω 40 πυρετό, σπασμούς, έμετο και πόνο στη μέση. Πως θα νοσηλευτώ που είμαι ανασφάλιστος»;

Ο πελάτης είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ηλικίας 45 ετών, παντρεμένος με δύο ανήλικα τέκνα και διατηρεί μια ασφάλιση οχήματος και δύο ασφαλιστήρια ακινήτων. Στην πρόταση για οικογενειακό ασφαλιστήριο υγείας αρνήθηκε για οικονομικούς λόγους.

Η περίπτωση του είναι μια από τις χιλιάδες των ελεύθερων επαγγελματιών που χρωστούν στον ΕΦΚΑ. Εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων δεν έχει καταφέρει να ρυθμίσει τις οφειλές του. Είναι ανασφάλιστος και αυτός και η οικογένειά του ως προστατευόμενα μέλη.

Πρότεινα να κατευθυνθεί στα επείγοντα ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη διασφάλιση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού οι «ανασφάλιστοι» έχουν το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας και δικαιούνται νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ασφαλώς πρόκειται για μια «προσωρινή λύση». Συνήθως τα εξωτερικά και επείγοντα ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων υποδέχονται πλήθος ασθενών και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις μέχρι να έρθει η σειρά του ασθενούς καθώς και ο κίνδυνος μετάδοσης κορονοϊού. Η υγεία του ασθενούς κινδυνεύει περισσότερο.

Μια λύση είναι η σύναψη μιας ασφάλειας υγείας.

Εάν ο πελάτης διατηρεί ένα νοσοκομειακό συμβόλαιο, έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα επείγοντα ενός ιδιωτικού νοσοκομείου, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να φροντίσει την υγεία του και να μην πληρώσει καθόλου, σύμφωνα με τις παροχές του. Υπάρχουν και άνθρωποι που κατοικούν στην επαρχία και απευθύνονται σε δημόσια νοσοκομεία ή ιδιώτες γιατρούς ή δομές υγείας ή χρήζουν μεταφοράς σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε αστικές περιοχές. Προκύπτουν διάφορες ανθρώπινες ανάγκες, οι οποίες προβλέπονται με διάφορες παροχές από τα ασφαλιστήρια υγείας.

Στην αγορά διατίθενται κατάλληλα νοσοκομειακά προγράμματα με ιδιαίτερα προσιτά ασφάλιστρα για περιπτώσεις «ανασφάλιστων» πελατών ή «ασφαλισμένων» με δημόσιο ταμείο αλλά με μειωμένη οικονομική δυνατότητα.

Ενημερωθείτε αναλυτικά, μην το καθυστερείτε!

Πηγή: https://www.nextdeal.gr/

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram