Τα πρόσφατα

νέα μας

Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών: 5 βήματα για καλύτερη πρόληψη!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες ώστε να περιορίσουν τις απώλειες τους σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, δημοσίευσε η Insurance Europe. 

Όπως τονίζει, μπορεί τα καιρικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες, οι πλημμύρες ή η ξηρασία να είναι συχνά απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα, εμείς όμως μπορούμε λάβουμε τα μέτρα μας για να μειώσουμε τις πιθανότητες απώλειας.

Ειδικότερα, η Insurance Europe συμβουλεύει:

Προετοιμαστείτε
Η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία. Εξοικειωθείτε λοιπόν με τους πιθανούς κινδύνους που μπορούν να πλήξουν την περιοχή σας και εξετάστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που προκύψει έκτακτη ανάγκη.

Επιλέξτε την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη
Η ύπαρξη του κατάλληλου ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα σας βοηθήσει να καλύψετε πιθανές ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν οι φυσικές καταστροφές.

Μάθετε τα πάντα για την κάλυψή σας
Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας, συμπεριλαμβανομένων των καλύψεων και των πιθανών εξαιρέσεων που μπορεί να υπάρχουν.

Κάντε αίτηση για αποζημίωση
Σε περίπτωση απώλειας λόγω φυσικής καταστροφής, επικοινωνήστε αμέσως με τον ασφαλιστή σας για βοήθεια και συμβουλές.

Βρείτε τον σωστό επαγγελματία
Οι ασφαλιστές όχι μόνο παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη αλλά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε και να προστατευθείτε από μια φυσική καταστροφή.

Το infographic αποτελεί μέρος της καμπάνιας #InsureWisely της Insurance Europe, η οποία στοχεύει στην αύξηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Αρχή θεωρεί τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση ιδιαίτερα σημαντική και για το λόγο αυτό ενθαρρύνει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους ρυθμιστικούς φορείς της ΕΕ  να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στην υποστήριξη αυτού του σκοπού.

Πηγή: nextdeal.gr

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram