Τα πρόσφατα

νέα μας

Θαλασσινές βόλτες με σκάφος: Με ασφάλεια και καλή πλεύση!

Μύρισε καλοκαίρι και αρκετοί λάτρεις της θάλασσας ξεκίνησαν τις βόλτες! Με αφορμή το μήνα Ιούνιο που έρχεται και επίσημα σε λίγες ημέρες το nextdeal.gr υπενθυμίζει την ασφάλιση σκαφών!

Η υποχρεωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Σκαφών έναντι τρίτων και επιβαινόντων, αφορά όλα τα μηχανοκίνητα σκάφη, ιδιωτικά και επαγγελματικά, όσα έχουν ολικό μήκος άνω των 7 μέτρων, τα ταχύπλοα με εξωλέμβια μηχανή, με έσω/εξωλέμβια και με εσωλέμβια, τα φουσκωτά όλων των ίππων και των τύπων, τα θαλάσσια μέσα αναψυχής τύπου water jet, όπως hovercraft, jet ski, sea bike, mini cruiser, jet surf, aqua scooter, κ.α.

H ασφάλιση «Αστική Ευθύνη Σκαφών Αναψυχής» καλύπτει την ευθύνη του ασφαλισμένου ή και των προσώπων που εργάζονται στην υπηρεσία του για ζημιές προς τρίτους που θα προκληθούν από αμελείς πράξεις ή παραλείψεις κατά την διάρκεια που το σκάφος εκτελεί την χρήση που αναγράφεται στην άδεια πλεύσης και στο ασφαλιστήριο που διατηρείται.

Ο Νόμος 4256/2014 καθορίζει τα όρια των αποζημιώσεων κατόπιν θαλάσσιου ατυχήματος για μηχανοκίνητα σκάφη ολικής χωρητικότητας μικρότερης των 300 gross tonnage ως εξής :

  • Σωματικές βλάβες ή θάνατο τρίτων, επιβατών, επιβαινόντων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία με ασφαλιστικό ποσό τις 50000 χιλιάδες ευρώ ανά επιβάτη και όχι κατώτερο από 500000 χιλιάδες ευρώ ανά συμβάν,
  • Υλικές ζημιές σε τρίτους, επιβαινόντων και τρίτων, από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία με ασφαλιστικό ποσό έως 150000 χιλιάδες ευρώ,
  • Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης με ασφαλιστικό ποσό έως 150000 χιλιάδες ευρώ

(* πλοία με ολική χωρητικότητα ίση ή μεγαλύτερη των 300 gross tonnage οφείλουν σε ισχύον πιστοποιητικό ασφάλισης επί του πλοίου σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα του 6/2012 (Α’7))

Το κόστος ασφάλισης για τα μηχανοκίνητα σκάφη διαμορφώνεται ανάλογα την χρήση και τον τύπο του σκάφους π.χ. ταχύπλοο, ιδιωτικό, επαγγελματικό, ιστιοπλοϊκό, περιηγητικό, τρεχαντήρι, δρομολογικό κτλ., τους ίππους της μηχανής 15Hp, 30Hp, 50Hp κ.α. και το χρονικό διάστημα πλεύσης ετήσιο, εξάμηνο κ.α.  Για παράδειγμα το κόστος για ένα συμβόλαιο αστικής ευθύνης ταχύπλοου σκάφους προσωπικής αναψυχής έως 15Hp ξεκινά ενδεικτικά ακόμα και από 30 ευρώ ετησίως ανάλογα την εταιρεία!

Επιπλέον εάν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί πρόσθετες ασφαλιστικές καλύψεις για το σκάφος του όπως π.χ. πυρκαγιά, έκρηξη, κλοπή σκάφους, κλοπή εξωλέμβιου μηχανής, κακόβουλη βλάβη, βύθιση, πρόσκρουση, προσάραξη, ζημιές στην προπέλα, στον ελικοφόρο άξονα, στο πηδάλιο, σεισμό, ηφαιστειακή έκρηξη, αμέλεια πληρώματος, νομική προστασία, χερσαία μεταφορά κ.α. έχει την δυνατότητα να τις προσθέσει καταβάλλοντας το ανάλογο ασφάλιστρο και ανάλογα την εταιρεία. Σημειώνεται πως κάθε εταιρεία εφαρμόζει την δική της πολιτική στην αποδοχή ασφαλιστικής κάλυψης σκαφών.

Όλες οι εταιρείες διαθέτουν προγράμματα αστικής ευθύνης ασφάλισης σκαφών αναψυχής σε ιδιαίτερα προσιτά κόστη και σε ποικίλα σχέδια επιλογών ανάλογα τις ανάγκες του/ης κάθε ενδιαφερομένου/ης.

Ενημερωθείτε σήμερα από τον προσωπικό σας ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Πηγή: www.nextdeal.gr

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram