Τα πρόσφατα

νέα μας

Καύσωνας και Ηλίαση: Τι να κάνετε εάν έχετε ένα συμβόλαιο υγείας;

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες καύσωνα που επικρατούν σε όλη την χώρα το nextdeal.gr υπενθυμίζει.

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο ή να οδηγούν σε υψηλές θερμοκρασίες, άλλοι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι ακόμα και κάτω από την σκιά ενώ άλλοι που παραμένουν για πολλές ώρες στην παραλία και την θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση που ένας ασφαλισμένος/η με συμβόλαιο υγείας έπειτα από την παραμονή του για αρκετές ώρες στον ήλιο αισθανθεί διάφορα συμπτώματα όπως για παράδειγμα ταχυκαρδία, γρήγορη αναπνοή, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος-πυρετό (38°C-39°C) μυϊκές κράμπες, πονοκέφαλο, ναυτία-έμετο, σύγχυση, ζάλη, απώλεια αισθήσεων, γενική κατάπτωση κ.α. ενδέχεται να έχει πάθει ηλίαση.

Ο/η ασθενής για να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα μπορεί να πιεί νερό, να ξεκουμπώσει τα ρούχα του, να τοποθετήσει κρύες κομπρέσες, να βάλει ανεμιστήρα, να σηκώσει ελαφρά τα πόδια του προς τα πάνω κ.α ενώ εάν τα συμπτώματα επιμένουν θα πρέπει να επισκεφτεί έναν γιατρό.

Η επίσκεψη σε γιατρό Γενικό Παθολόγο στα εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών θεραπευτηρίων που συμβάλλονται με την εκάστοτε εταιρεία παρέχεται δωρεάν μέσα από όλα τα συμβόλαια υγείας όλων των εταιρειών ως έκτακτο περιστατικό είτε ως κύρια παροχή εντός του συμβολαίου είτε ως προνομιακή παροχή σε συνεργασία με ορισμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια (σε αυτή την περίπτωση δίδεται αναλυτικός κατάλογος μαζί με το συμβόλαιο). Επιπλέον ο/η ασφαλισμένος/η αποζημιώνεται έως ενός ποσού όπως π.χ. 200, 250, 300 κ.α. σε περίπτωση που χρειαστεί οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα κατά την παραμονή του/ης ασθενούς στα επείγοντα περιστατικά.

Προϋπόθεση ισχύος της παροχής η πρότερη τηλεφωνική ενημέρωση του διαμεσολαβητή και της εταιρείας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από τον προσωπικό σας διαμεσολαβητή και τις ημέρες Καύσωνα

Πηγή: www.nextdeal.gr

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram