Τα πρόσφατα

νέα μας

Ποιες εταιρείες ανήκουν στο μητρώο μελών Φιλικού Διακανονισμού Ζημιών από τροχαίο ατύχημα;

Ο Φιλικός Διακανονισμός είναι ένα Σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο οδηγό να αποζημιωθεί από την δική του ασφαλιστική εταιρεία. Ο φιλικός διακανονισμός καθιερώθηκε για τη διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτησή των ασφαλισμένων σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Με το σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού οι πελάτες αποφεύγουν τις μεγάλες ταλαιπωρίες που προκύπτουν κατόπιν μιας ζημιάς. Χρήσιμο είναι κατά τη σύναψη του συμβολαίου οχήματος ή την παράδοση της ανανέωσης οι πελάτες να ενημερώνονται για τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανήκουν στο Μητρώο Μελών Φιλικού Διακανονισμού Ζημιών από τροχαίο ατύχημα. Οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη από αυτή την παροχή καθώς και τι δύναται να αντιμετωπίσουν καθοδόν με άλλους ασφαλισμένους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους.

Τα όρια αποζημίωσης υλικών ζημιών και σωματικών βλαβών μέσω του συστήματος του Φιλικού Διακανονισμού ανέρχονται, για την αποζημίωση υλικών ζημιών στα 6.500 ευρώ και για την αποζημίωση σωματικών βλαβών στα 30.000 ευρώ για κάθε ατύχημα συνολικά και με ανώτατο όριο ανά ζημιωθέν πρόσωπο τα 12.000 ευρώ. Σε περίπτωση ατυχήματος με σύγκρουση περισσοτέρων των δύο οχημάτων, το εκάστοτε ισχύον όριο των υλικών ζημιών εφαρμόζεται ανά διακανονισμό μεταξύ δύο οχημάτων. Δείτε το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας του Φιλικού Διακανονισμού στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (δείτε εδώ).

Προς διευκόλυνση πελατών και διαμεσολαβητών δημοσιεύεται η λίστα των Ασφαλιστικών Εταιρειών που περιλαμβάνονται στο Φιλικό Διακανονισμό:

Πηγή: http://www1.eaee.gr/filikos-diakanonismos

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram