Τα πρόσφατα

νέα μας

Ποιες περιπτώσεις ζημιών αποζημιώνει ένα συμβόλαιο «Αστικής Ευθύνης Οικογενειάρχη» και πόσο κοστίζει;

Στην καθημερινότητα μπορεί να συμβούν διάφορα περιστατικά, για τα οποία ένας οικογενειάρχης μπορεί να θεωρηθεί «υπεύθυνος». Τότε θα πρέπει να πληρώσει την ζημιά!

Τέτοια καθημερινά περιστατικά είναι για παράδειγμα η πτώση μιας γλάστρας ή άλλου αντικειμένου από το μπαλκόνι σε έναν άνθρωπο ή σταθμευμένο/κινούμενο όχημα, η επίθεση του σκύλου του ή του σκύλου της οικογένειας σε τρίτο άνθρωπο με πρόκληση σωματικών βλαβών και υλικών ζημιών, η μπάλα των παιδιών να σπάσει μια τζαμαρία ακινήτου ή ακινήτου ιδιοκτησίας τρίτου, ένας επισκέπτης να γλιστρήσει στο βρεγμένο ή γυαλισμένο πάτωμα, μια τροφική δηλητηρίαση επισκεπτών κατά την διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής και άλλα αναπάντεχα περιστατικά που δεν φαντάζεται το ανθρώπινο μυαλό.

Η παροχή «Αστική Ευθύνη Ιδιώτη/Οικογενειάρχη» καλύπτει την αστική ευθύνη του ασφαλισμένου για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές προς τρίτους, από αμελείς πράξεις και παραλείψεις του ιδίου, της συζύγου, των ανήλικων τέκνων έως 18 ετών ή έως 25 εάν σπουδάζουν και εφόσον συνοικούν, των γονέων και του μόνιμου έμμισθου προσωπικού ένα υπάρχει. Η κάλυψη λειτουργεί είτε ατομικά εάν κάποιος δεν έχει οικογένεια, είτε και οικογενειακά εάν έχει.

Η κάλυψη πληρώνει αποζημιώσεις που απορρέουν από δραστηριότητες και ενασχολήσεις του ασφαλισμένου και των μελών της οικογένειας του, από την ιδιοκτησία ή την χρήση κύριας, δευτερεύουσας και εξοχικής κατοικίας, από οδήγηση ποδηλάτου, από ερασιτεχνική άθληση, από μετάδοση πυρκαγιάς, διαρροής ύδατος, από κατοχή κατοικίδιων ζώων κ.α. Σχετικά με την κατοχή κατοικίδιων ζώων, και ιδιαίτερα για ορισμένες ράτσες σκύλων ή άλλων επικίνδυνων ζώων, χρειάζεται συνεννόηση με τον διαμεσολαβητή καθώς μπορεί να κάποιες ράτσες να εξαιρούνται ή να απαιτηθεί ειδικό ασφάλιστρο προκειμένου να γίνουν δεκτές. Πόσα παραδείγματα ιδιαίτερα επιθετικών σκύλων που ξέφυγαν από την προσοχή του ιδιοκτήτη τους και προκάλεσαν σοβαρές σωματικές βλάβες ακόμα και την απώλεια ζωής ενός τρίτου προσώπου. Σημειώνεται ότι ο δόλος και η πρόθεση ζημιάς δεν καλύπτονται.

Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα πακέτα ασφάλισης «Αστικής Ευθύνης Ιδιώτη/ Οικογενειάρχη» σε διάφορα κεφάλαια αποζημίωσης π.χ. 25, 30, 50, 75, 100,150, 200, 250, 300, 400 κ.α. χιλιάδες ευρώ, με συμμετοχή του ασφαλισμένου ανά υλική ζημιά με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 100, 150 κ.α. ευρώ ή και άνευ συμμετοχής ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με μια κάλυψη ανεξάρτητης Νομικής Προστασίας ατομικής ή οικογενειακής για πιο ολοκληρωμένη κάλυψη. (*Εάν συμβεί «το κακό» θα απαιτηθούν αποζημιώσεις στους παθόντες και δικηγόροι υπεράσπισης και δικαστικά έξοδα. Που θα βρεθούν τα χρήματα;)

Το κόστος μιας τέτοιας ασφάλισης διαμορφώνεται ανάλογα το επιλεχθέν ύψος της αποζημίωσης και συνήθως ξεκινάει από 50 ευρώ ετησίως (ή και λιγότερο!) για όλη την οικογένεια.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα οφέλη που μπορεί να σας παρέχει ένα τέτοιο ασφαλιστήριο.

Πηγή: nextdeal.gr

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram