Τα πρόσφατα

νέα μας

Πως θα ζήσει μια χήρα και τα ανήλικα παιδιά της χωρίς χρήματα;

Διανύουμε μια εποχή που οι περισσότερες οικογένειες έχουν αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις και το μηνιαίο εισόδημα σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαρκεί, ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εάν ο ένας από τους δύο εργαζόμενους γονείς, ξαφνικά αποβιώσει από μια ασθένεια ή ένα ατύχημα, τότε η διαβίωση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, αφού θα μειωθεί πολύ το οικογενειακό εισόδημα. Ακόμα και οι οικογένειες που είχαν χρήματα στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών τα έχουν ξοδέψει.

Μέσα στη σκληρή ασφαλιστική καθημερινότητα τέθηκαν ορισμένα ερωτήματα όπως «Πώς θα ζήσει μια χήρα και τα ανήλικα παιδιά της χωρίς χρήματα, εάν ο πατέρας της οικογένειας φύγει από τη ζωή», «Εάν υπάρχουν στην άκρη αρκετά χρήματα, για να εξοφληθούν χρέη, τραπεζικά δάνεια, εφορία, ΔΕΗ και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις», «Πώς θα πληρωθούν τα πρώτα έξοδα που προκύπτουν μετά το θάνατο του συζύγου», «Πώς θα σπουδάσουν τα ανήλικα τέκνα χωρίς χρήματα» και «Εάν η σύνταξη χηρείας επαρκεί για να ζήσει μια οικογένεια».

Μια λύση στην αβεβαιότητα και τον κίνδυνο που διατρέχει ένας οικογενειάρχης από τα οικονομικά προβλήματα, είναι η σύναψη μιας ασφάλειας ζωής. Στην αγορά διατίθενται διάφορα προγράμματα σε διάφορα κόστη, ωστόσο η πιο προσιτή λύση για τον ενδιαφερόμενο είναι μια «Πρόσκαιρη Ασφάλιση Θανάτου» ή αλλιώς μια «Απλή Θανάτου».

Η Πρόσκαιρη Ασφάλιση Θανάτου καλύπτει την απώλεια ζωής του ασφαλισμένου και καταβάλλει στους δικαιούχους μια αποζημίωση.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος πατέρας αποβιώσει εντός της διάρκειας του ασφαλιστηρίου, τότε η χήρα εισπράττει την αποζημίωση που έχει οριστεί μέσα στο συμβόλαιο. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσει να πληρώσει τουλάχιστον τα πρώτα έξοδα, να εξοφλήσει τα τρέχοντα χρέη και δάνεια και να προστατέψει τον εαυτό της και τα παιδιά της.

Το ύψος της αποζημίωσης επιλέγεται από τον ασφαλισμένο. Μπορεί να είναι ένα μικρό ή μεγαλύτερο κεφάλαιο, ή να αφορά το κεφάλαιο δανεισμού για την αγορά της κατοικίας ή ακόμα και ένα μεσαίο κεφάλαιο όπως για παράδειγμα 30000,40000, 50000 χιλ. ευρώ, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα στη δύσκολη ώρα της απώλειας ενός πατέρα από την οικογένειά του.

Τα χρήματα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό της χήρας ή άλλων δικαιούχων που έχουν κατανομαστεί στο ασφαλιστήριο. Με αυτόν τον τρόπο η χήρα θα είναι σε θέση να διαχειριστεί ή και να εξοφλήσει τα οικονομικά προβλήματα που θα αφήσει πίσω ο θάνατος του συζύγου της και να μεγαλώσει τα παιδιά της με αξιοπρέπεια και λιγότερο άγχος.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από τον προσωπικό σας διαμεσολαβητή!

Πηγή: nextdeal.gr

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram