Τα πρόσφατα

νέα μας

Τι να προσέξετε, για να κάνει κι ο ασφαλιστής σας ξέγνοιαστες διακοπές!

Το αυτοκίνητο ανέκαθεν ήταν ο αγαπημένος τρόπος μεταφοράς στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Για να απολαύσετε όμως απροβλημάτιστα στις διακοπές σας, φροντίστε το ανάλογα. Για να δούμε τι πρέπει να προσέξετε!

Τι πρέπει να ελέγξετε πριν από ένα μεγάλο ταξίδι

Το ιδανικό πριν από το ταξίδι των διακοπών σας, είναι να έχετε πραγματοποιήσει την προβλεπόμενη περιοδική συντήρηση του οχήματος σας. Ακόμα και αν την έχετε κάνει, θα πρέπει να τσεκάρετε μερικά επιμέρους σημεία μόνοι σας, για τα οποία δεν θα δαπανήσετε πολύ ώρα.

Έλεγχος λαδιών και νερού ψυγείου

Καλό είναι να ελέγξετε την στάθμη των λαδιών του κινητήρα, αλλά και του νερού του ψυγείου. Γενικότερα καλό θα ήταν να τσεκάρετε τα υγρά του υδραυλικού τιμονιού, αλλά και το υγρό των φρένων.

Πίεση ελαστικών

Θα πρέπει να ελέγξετε τις πιέσεις των ελαστικών για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έχετε υπόψη σας ότι μια λάθος πίεση των ελαστικών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης μην παραλείψετε να ελέγξετε την πίεση της ρεζέρβας, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κλατάρισμα.

Καθαρισμός τζαμιών 

Οι κακές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με ένα βρώμικο παρμπρίζ ή λερωμένα παράθυρα, μπορεί να καταστούν παράγοντας άκρως κουραστικός και επικίνδυνος. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να καθαρίσετε όλα τα τζάμια με κάποιο καθαριστικό τζαμιών.

Ρύθμιση καθρεφτών

Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε σωστά και να τους καθαρίσετε πριν το ταξίδι, έτσι ώστε να αποδίδουν σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους.

Ρύθμιση θέσης οδήγησης

Αφού μπείτε μέσα στο αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι η πλάτη και το προσκέφαλο είναι στη σωστή θέση και ελέγξτε επίσης το ύψος του τιμονιού. Η άνετη θέση οδήγησης σημαίνει και ένα πιο ξεκούραστο ταξίδι.

Επιλέξτε την σωστή ώρα αναχώρησης

Ανέκαθεν η σπαζοκεφαλιά του οδηγού είναι πότε να ξεκινήσει το ταξίδι για το προορισμό που έχει επιλέξει. Οι απόψεις διίστανται για το πότε είναι η κατάλληλη ώρα αναχώρησης, μιας και κάθε ώρα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Αντικειμενικά όμως μια από τις πιο κατάλληλες ώρες για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι θεωρείται νωρίς το πρωί, αμέσως μετά το ξημέρωμα. Ο ήλιος ακόμα δεν έχει ανέβει ψηλά και δεν κάνει ζέστη, τα μάτια σας κουράζονται λιγότερο στο φως της ημέρας και οι αισθήσεις σας είναι πιο οξυμένες. Από την άλλη πλευρά, κακή ώρα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας είναι το σούρουπο, καθώς τότε η ορατότητά σας είναι περιορισμένη.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 

Πλεονεκτήματα: 

1. Καλή ορατότητα

2. Συχνές στάσεις

3. Οι συνεπιβάτες απολαμβάνουν τη διαδρομή

4. Δεν νυστάζετε.

 

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram