Τα νέα μας

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι

Η ασφάλεια υγείας για πολλούς αποτελεί ένα δύσκολο έργο, ειδικά όταν πρόκειται να επιλέξουν το συμβόλαιο που τους ταιριάζει. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε έναν γρήγορο και εύκολο οδηγό που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο συμβόλαιο για εσάς:

Τι σας ταιριάζει

Η ασφάλιση υγείας σας προστατεύει από τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι καλύπτεται το κόστος νοσηλείας, το οποίο περιλαμβάνει μίσθωση δωματίου, χειρουργική επέμβαση, θεραπεία και ιατρικό κόστος.

Σήμερα, οι περισσότερες πολιτικές υγείας καλύπτουν επίσης τα έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία σε προκαθορισμένο όριο. Η κάλυψη παρέχεται χωρίς την ανάγκη καταβολής μετρητών, εάν η κλινική που επιλέγετε είναι μέρος του δικτύου της ασφαλιστικής σας εταιρείας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να διευθετήσετε τα έξοδά σας πληρώνοντας από την τσέπη σας και να ζητήσετε επιστροφή με την υποβολή ασφαλιστικής απαίτησης. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε [...]

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Όπως τονίζει η ΕΑΕΕ, το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει για την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρού:

Με την ασφάλιση της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ιατρού, ο Ασφαλιστής αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο για την επαγγελματική αστική του ευθύνη έναντι τρίτων, και δη για κάθε οικονομική αξίωση τρίτου και μέχρι των ορίων [...]

Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την υπέρταση πρέπει να θέσετε υπό έλεγχο (και) το στρες σας.

Όταν το θέμα είναι η πρόληψη και η θεραπεία της υπέρτασης, η διαχείριση του στρες είναι μία από τις μεθόδους που πιο συχνά παραμελούμε.

Αν, όμως, νιώθετε το στρες να σας καταβάλλει και η υπέρτασή σας είναι επίμονη, είναι πολύ σημαντικό να το θέσετε υπό έλεγχο, λένε ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Και παρέχουν τις εξής συμβουλές για να τα καταφέρετε:

1. Να κοιμάστε αρκετά. Ο ανεπαρκής ή φτωχής ποιότητας ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική διάθεση. Μπορεί επίσης να πλήξει τη νοητική εγρήγορση, το επίπεδο της ενεργητικότητας και τη σωματική υγεία.

2. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης. Ο διαλογισμός, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και οι βαθιές ανάσες μπορεί να σας βοηθήσουν. Το ίδιο και η γιόγκα.

3. Ενισχύστε τον κοινωνικό [...]

Το να πληρώνει κάποιος ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνει το έχουμε δει να γίνεται πράξη. Και πραγματικά είναι σωτήριο για όσους δεν βρίσκονται καθημερινά πίσω από το τιμόνι. Αλλά πως θα σας φαινόταν να πληρώνετε ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείτε;

Σε χώρες του εξωτερικού είναι κάτι που μελετάτε έντονα, μιας και η χρήση των «μαύρων κουτιών» αναμένεται να ενταθεί τα προσεχή χρόνια! Έτσι η μονάδα καταγραφής θα αποθηκεύει τα δεδομένα ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείτε, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα τα αναλύει και ανάλογα με το πόσο επιθετικός οδηγός είστε θα προκύπτει και το τελικό ασφάλιστρο.

Όπως δήλωσε και ο κ. Oliver Baxter, της ασφαλιστικής εταιρείας By Mile, ο τυπικός πελάτης που επιλέγει το «Pay as you Drive» πακέτο υπηρεσιών είναι ηλικίας 30 έως και 50 ετών, με αρκετή επαφή με την τεχνολογία. Όπως [...]

Διεύρυνση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και πληροφοριών σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), προανήγγειλε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τον μετασχηματισμό της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. και την ευθυγράμμιση του λειτουργικού και οργανωτικού της μοντέλου με τις ανάγκες και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

«Η κοινωνική ασφάλιση έχει ήδη μπει σε νέα εποχή. Παράλληλα με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της βιωσιμότητας του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενισχύουμε περαιτέρω τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πετρόπουλος, στο πλαίσιο της ήδη αναπτυσσόμενης με δεκάδες εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (Ενιαίο Μητρώο Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων, Σύστημα Υπολογισμού, Είσπραξης και Εκκαθάρισης Εισφορών Μη Μισθωτών του ΕΦΚΑ, διασυνδέσεις με πληροφοριακά συστήματα για την αυτοματοποιημένη διενέργεια διαδικασιών και ελέγχων κ.α.) θα [...]

Αν ένας άνθρωπος της μέσης ή τρίτης ηλικίας αντικαταστήσει 30 λεπτά καθισιού με κάποια σωματική δραστηριότητα, οποιουδήποτε είδους ή έντασης, τότε μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου έως κατά 35%, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή συμπεριφορικής ιατρικής Κ. Ντίαζ του Ιατρικού Κολεγίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας American Journal of Epidemiology, ανέλυσαν στοιχεία για 8.000 ανθρώπους άνω των 45 ετών.

Υπολογίστηκε ότι η αντικατάσταση μόλις μισής ώρας καθισιού με σωματική δραστηριότητα χαμηλής έντασης (π.χ. περπάτημα ή δουλειές του σπιτιού) μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 17%, ενώ αν η αντικατάσταση γίνει με δραστηριότητα μεσαίας έως μεγάλης έντασης (π.χ. τρέξιμο ή γυμναστήριο), τότε η μείωση του κινδύνου φθάνει το 35%.

Περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες στις αναπτυγμένες χώρες [...]

Η έναρξη των Διατροφικών Διαταραχών γίνεται κυρίως στην εφηβική ηλικία χωρίς να αποκλείεται η εμφάνιση τους στην παιδική ή και στην ενήλικη ζωή. Η ανορεξία πλήττει περίπου το 1% έως 4% του πληθυσμού, με μέσο όρο ηλικία έναρξης τα 15 έτη. Η νευρική βουλιμία το 2% του πληθυσμού με μέσο όρο τα 17 έτη, ενώ η αδηφαγική διαταραχή το 3% έως 4% με μέσο όρο τα 20 έτη. Το 11,5% νοσεί από άτυπές μορφές συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων σίτισης που αντιμετωπίζουν βρέφη και παιδιά.  Σοβαρές ιατρικές επιπλοκές, καθώς και το αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών ιδιαίτερα στην ανορεξία καθιστούν τις Διατροφικές Διαταραχές μια επικίνδυνη ασθένεια.

Η έντονη δυσαρέσκεια για το σώμα, η αρνητική εικόνα σώματος και μια διαταραγμένη σχέση με την τροφή αποτελούν μερικούς από τους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες  που μπορεί να επιταχύνουν την ανάπτυξη των διατροφικών διαταραχών. Ακόμα [...]

Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τόσο λόγω των οικονομικών δυσκολιών, αλλά και της πολιτικής αναταραχής, οι κλοπές αυξάνονται δραματικά. Ειδικά για τα αυτοκίνητα, όπου τα κρούσματα παραβίασης καθώς επίσης και ολικής κλοπής αυτοκινήτων βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. 

Αναπόφευκτα δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας, μιας και η προσωπική περιουσία του κάθε πολίτη κινδυνεύει. Όμως είναι και στο δικό μας χέρι να μην πέσουμε θύματα κλοπής, αλλά θα πρέπει να λάβουμε αυξημένα μέτρα πρόληψης και ειδικά για το αυτοκίνητό μας, το οποίο είναι συνεχώς εκτεθειμένο στο δρόμο!

Τι να προσέχετε όταν έχετε σταθμεύσει το όχημά σας!

  • Προσπαθήστε να παρκάρετε σε κεντρικά σημεία, ώστε να αποφεύγετε σκοτεινά και έρημα δρομάκια.
  • Μην αφήνετε σε κοινή θέα αντικείμενα ακόμα και χαμηλής αξίας, μιας και μπορούν να τραβήξουν την προσοχή και να σας σπάσουν το αυτοκίνητο για [...]

Στην ψηφιακή εποχή εντός της οποίας πλέον λειτουργούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες είναι αναγκαία η διασφάλιση των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούν και των προσωπικών δεδομένων του πελατολογίου τους απέναντι σε κινδύνους παραβίασης και διαρροής αυτών, που οφείλονται σε κακόβουλα λογισμικά, ιούς αλλά και Hackers.

Η Interasco παραμένοντας πιστή στις ανάγκες σας, καινοτομεί συνδυάζοντας την ανάγκη ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο με την «Ασφάλιση Κυβερνοχώρου». Έτσι, σε περίπτωση επέλευσης ενός περιστατικού ασφαλείας με το πρόγραμμα «Ασφάλισης Κυβερνοχώρου» έχετε τη δυνατότητα να περιορίσετε τις οικονομικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα της εταιρείας σας, να διατηρήσετε την Εταιρική σας Φήμη και το εταιρικό Brand, και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τον κίνδυνο διαρροής των δεδομένων των πελατών σας, παρέχοντάς τους τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση. Το πρόγραμμα «Ασφάλισης Κυβερνοχώρου» καλύπτει αποτελεσματικά τις ανάγκες επιχειρήσεων όπως: επιχειρήσεις Υπηρεσιών Υγείας, Ξενοδοχεία, ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops), δικηγορικές εταιρείες.

Οι καλύψεις που προσφέρονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο Κυβερνοχώρου είναι οι ακόλουθες:

  • − Κάλυψη [...]

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Όπως τονίζει η ΕΑΕΕ, το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει για την Εργοδοτική Αστική Ευθύνη (ή Αστική Ευθύνη Εργοδότη):

Η Εργοδοτική Αστική Ευθύνη είναι ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται στον Ασφαλισμένο, υπό την ιδιότητά του ως εργοδότη, κατά κανόνα ως Ειδικός Όρος – Επέκταση της βασικής Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης που [...]

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram