Τα νέα μας

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι

Ο καφές είναι ωφέλιμος για την προστασία του εγκεφάλου από ασθένειες όπως το Alzheimer

Ο καφές έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιστημόνων, οι οποίοι του αποδίδουν μία ολόκληρη λίστα από οφέλη για την υγεία. Μια νέα εργαστηριακή έρευνα αποδεικνύει ό,τι αναφορικά με τα θετικά οφέλη του καφέ για την υγεία του εγκεφάλου μας είναι αποτελεσματικός και ο καφές από τον οποίο έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη.

Η έρευνα ξεκίνησε με το εξής ερώτημα: Γιατί οι προηγούμενες έρευνες απέδειξαν πως η κατανάλωση καφέ έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης νευρολογικών ασθενειών όπως το Alzheimer και το Parkinson;

Όπως σημειώνει ο Δρ. Donald Weaver του πανεπιστημίου του Τορόντο «θέλαμε να ερευνήσουμε ποια συστατικά του καφέ είναι αυτά που έχουν θετικά αποτελέσματα και πώς αυτά τα συστατικά συμβάλλουν θετικά στον εγκέφαλο των ανθρώπων καθώς αυτοί μεγαλώνουν σε ηλικία».

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε τρεις τύπους καφέ: μαύρη ποικιλία καφέ με καφεΐνη, απλό καφέ με καφεΐνη και μαύρο καφέ χωρίς καφεΐνη. Έμφαση δόθηκε στο [...]

Την υπηρεσία της on-line Οδικής Βοήθειας και Φροντίδας Ατυχήματος παρουσιάζει η Generali στους πελάτες της, στον κλάδο αυτοκινήτου, σε συνεργασία με την Europ Assistance. Με τη νέα υπηρεσία η Generali κάνει ένα ακόμη βήμα προς την απλή και άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, με την αξιοποίηση έξυπνων, ψηφιακών εργαλείων.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Europ Assistance, προκειμένου να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, μέσα από σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων μας, με μοναδικό στόχο να τους παρέχουμε ασφάλεια, σιγουριά και ταχύτητα ό,τι κι αν συμβεί», δηλώνει η κα Κάκια Κεχρή, Τεχνική Διευθύντρια Γενικών Ασφαλίσεων της Generali.

Μέσω του myassistance.generali.gr o ασφαλισμένος έχει άμεση πρόσβαση σε Βοήθεια στο δρόμο με ένα κλικ. Συμπληρώνοντας απλώς τα προσωπικά του στοιχεία και τον αριθμό κυκλοφορίας του ασφαλισμένου οχήματος, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να στείλει ηλεκτρονικά την αναγγελία [...]

Μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της εξέτασης για την ανανέωση της άδειας θα ισχύουν τα διπλώματα των οδηγών που είναι άνω των 74 ετών και έχουν καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους. Αυτό αναφέρει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Μεταφορών με δεδομένες τις συνεχιζόμενες απεργίες των εξεταστών.

Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από:

  • Πέντε (5) μήνες, για τους κατόχους οι οποίοι υποβάλλουν την αίτηση από την 30η Αυγούστου έως και την 30η Νοεμβρίου
  • Τέσσερις (4) μήνες, για τους κατόχους οι ο̟ποίοι υποβάλλουν την αίτησή τους απο την 1η Δεκεμβρίου του 2018 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2018
  • Τρεις (3) μήνες, για τους κατόχους οι ο̟ποίοι υποβάλλουν την αίτησή τους από την 1η Ιανουαρίου του 2019 έως την 28η Φεβρουαρίου του 2019
  • [...]

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Όπως τονίζει η ΕΑΕΕ, το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει για την Εργοδοτική Αστική Ευθύνη (ή Αστική Ευθύνη Εργοδότη):

Η Εργοδοτική Αστική Ευθύνη είναι ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται στον Ασφαλισμένο, υπό την ιδιότητά του ως εργοδότη, κατά κανόνα ως Ειδικός Όρος – Επέκταση της βασικής Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης που [...]

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης. Μπορεί να προκαλέσει ήπια ως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο. Συγκεκριμένα κατά την περίοδο γρίπης 2017-2018 η δραστηριότητα της γρίπης παρουσίασε σταδιακή αύξηση από την εβδομάδα 52/2017 (25 Δεκεμβρίου 2017–31 Δεκεμβρίου 2017) και κορυφώθηκε την εβδομάδα 8/2018. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το επιδημικό κύμα εισέβαλε πιο ήπια και μετά την κορύφωση την 8η εβδομάδα του 2018 άρχισε να μειώνεται βαθμιαία μέχρι το τέλος της [...]

Κάποιες φορές αισθανόμαστε άτονοι, απλά και μόνο επειδή καταναλώνουμε φαγητό χαμηλής ποιότητας. Για να κάνουμε λοιπόν μία ποιοτική αλλαγή είναι σημαντικό να προσθέσουμε στη διατροφή μας φρέσκες, υγιεινές και πλούσιες σε θρεπτική αξία τροφές. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές που μπορούν να μας χαρίσουν ευεξία και γενικότερα καλύτερη ποιότητα ζωής.

Καταρχάς τα λαχανικά με πράσινο φύλλωμα, όπως είναι το σπανάκι και το μαρούλι έχουν συγκεντρωμένη φυσική ενέργεια και η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική.

Μία άλλη ευεργετική τροφή είναι τα κόκκινα μούρα, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και χαμηλά σε σάκχαρα, και βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες και ένζυμα, έχουν εξαιρετική γεύση και μπορείτε εύκολα να τα καλλιεργήσετε και μόνοι σας.

Τα φρέσκα βότανα προσφέρουν αυθεντική γεύση στο φαγητό μας και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε στο αγαπημένο σας [...]

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Έθιμο η επόμενη ημέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών, η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου είναι η Black Friday.

Τα εμπορικά καταστήματα διαφημίζουν εκπτώσεις και προσφορές σε ηλεκτρικά είδη, ηλεκτρονικά είδη, ενδύματα, παπούτσια, ταξιδιωτικά είδη, είδη σπιτιού, παιχνίδια, βιβλία, αυτοκίνητα κ.α. και ετοιμάζονται να υποδεχτούν πλήθος ενδιαφερόμενων καταναλωτών για τις σχετικές αγορές.

Η ασφάλιση «Αστική Ευθύνη Εμπορικού Καταστήματος» καλύπτει την ευθύνη του ασφαλισμένου εμπόρου/ επαγγελματία έναντι τρίτων πελατών, επισκεπτών, προμηθευτών για ατυχήματα σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, από αμελείς πράξεις και παραλείψεις του ιδίου και των υπαλλήλων του κατά την διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία Generali Hellas:

Επιπλέον στην ασφάλιση περιλαμβάνεται και η ευθύνη του έμπορου προς τρίτους από ζημιές που θα προκληθούν από πυρκαγιά, διαρροή σωληνώσεων, λειτουργία ανελκυστήρων, φόρτωση/εκφόρτωση εμπορευμάτων, [...]

Βαριά αποδεικνύεται η «λυπητερή» για τους συγγενείς ασθενών, που νοσηλεύτηκαν πριν το 2010 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), δίχως να καλύπτονται από ασφάλεια. Η διοίκηση του νοσοκομείου ξεκίνησε να στέλνει «ραβασάκια» τα οποία ενημερώνουν τους συγγενείς για χρέη έως και μισό εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», στις τελευταίες του συνεδριάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ μελέτησε δυο υποθέσεις οφειλών, ασθενών που έχουν αποβιώσει. Η πρώτη περίπτωση αφορά ποσό ύψους 68.500 ευρώ (ήταν 33.000 ευρώ αλλά διπλασιάστηκε λόγω επιβαρύνσεων που σχετίζονται με την καθυστέρηση καταβολής) και αφορά γυναίκα ασθενή που είχε καταχωριστεί ως κάτοικος Αμερικής. Η εν λόγω ασθενής, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ και σε δυο ακόμη κλινικές (Καρδιολογική και Γαστρεντερολογική) του νοσοκομείου και, πλέον, οι συγγενείς της καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά άλλον [...]

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ασφάλεια αυτοκινήτου σε κάποιες ειδικές περιστάσεις που αποτελούν αιτίες ατυχημάτων δεν τις καλύπτουν και θα δούμε ποιες είναι. Σκοπός της ασφάλειας αυτοκινήτου είναι να προστατεύει τον οδηγό από τους εξωγενείς παράγοντες και να του προσφέρει αποζημιώσεις σε περίπτωση ατυχημάτων με τη μόνη προϋπόθεση πως ο οδηγός δεν εμπλέκεται σε αυτά εσκεμμένα.
Τώρα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες καμία ασφάλεια αυτοκινήτου δεν μπορεί να καλύψει τον οδηγό. Ας τις δούμε:
Αλκοόλ
Από τις πιο συχνές αιτίες ατυχημάτων και μάλιστα θανάσιμων, είναι το αλκοόλ. Καμία ασφάλεια αυτοκινήτου δεν καλύπτει έναν μεθυσμένο οδηγό, διότι αυτός θα έπρεπε να φροντίσει να μην οδηγήσει καθότι δεν ήταν ικανός. Το παραπάνω είναι ένας επιπλέον αποτρεπτικός παράγοντας, ώστε να αφήνουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο σπίτι μας εάν θέλουμε να απολαύσουμε μια χαλαρή βραδιά και να πιούμε μερικά ποτά παραπάνω. Αντιθέτως, εάν είστε θύμα κάποιου μεθυσμένου σε [...]

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram