Τα νέα μας

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι

Βασιλική Μουσάτου, MD, PhD Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη Δερματολογικού Κέντρου Bioiatriki + Derma Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Μελίνα Τσαγκατάκη Τσιρίγγα, MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επιστημονική συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά και του οργανισμού γενικότερα, είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι λόγω έκθεσης στον ήλιο και σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να γίνει τόσο εξωτερικά με τις σωστές ενυδατικές κρέμες και θεραπείες δέρματος, αλλά και εκ των έσω με τη σωστή διατροφή και την επαρκή κατανάλωση νερού και υγρών.

ΔΕΡΜΑ

Η επιδερμίδα είναι η στιβάδα του δέρματος που προστατεύει όλα τα υποκείμενα στρώματα από τις καθημερινές περιβαλλοντικές επιθέσεις, τις ελεύθερες ρίζες, την υπεριώδη ακτινοβολία, τους ιούς, τις αλλεργιογόνες ουσίες και τα μικρόβια. Όταν είναι σωστά ενυδατωμένη, επιτελεί αποτελεσματικά όλες τις παραπάνω [...]

Μια έξυπνη έκφραση διαβάσαμε μέσα στους γενικούς όρους ασφαλιστηρίου υγείας γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας που έλεγε «Οι καλύψεις σας με μια ματιά».

Η έκφραση προετοιμάζει θετικά τον ασφαλισμένο, να διαβάσει και να ενημερωθεί για το συμβόλαιό του με απλό και σύντομο τρόπο. Συνήθως οι ασφαλισμένοι αποφεύγουν να διαβάσουν το συμβόλαιό τους, λόγω έλλειψης χρόνου ή περιπλοκότητας των παροχών. Η απλή αναφορά, επιπλέον της αναλυτικής, βοηθάει τον ασφαλισμένο να εξοικειωθεί με το συμβόλαιό του.

Ένα συμβόλαιο υγείας αποζημιώνει τον ασφαλισμένο για δαπάνες που θα προκύψουν λόγω ασθενείας ή ατυχήματος και έως τα όρια ασφάλισης και τις παροχές που αναγράφονται στον πίνακα καλύψεων.

Οι βασικές καλύψεις ενός ασφαλιστηρίου υγείας «με μια ματιά»:

Δαπάνες προληπτικών εξετάσεων:

  • Ετήσιος Προληπτικός Έλεγχος Υγείας Check- up,
  • Ετήσιος Εξειδικευμένος Προληπτικός Έλεγχος Υγείας με ειδικά πακέτα Check –up,
  • Επισκέψεις σε γιατρούς και εξετάσεις με προνομιακή [...]

Γνωρίζουμε ότι στο εύρος των προσωπικών ασφαλίσεων μεγάλο μέρος καταλαμβάνει στην αγορά μας η ασφάλιση Υγείας, το μεγαλύτερο ποσοστό εξ’ αυτών καλύπτουν τα έξοδα που γίνονται κατά την εισαγωγή σε ένα νοσοκομείο, δηλαδή τη λεγόμενη δευτεροβάθμια περίθαλψη, αλλά υπάρχει και μεγάλο ποσοστό συμβολαίων για εξωνοσοκομειακές παροχές, δηλαδή πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Φυσικά, σχεδόν σε όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές είναι γνωστή η παροχή που όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες Ζωής διαθέτουν και η οποία αφορά κατά μεγάλο ποσοστό ποσού αποζημίωσης σε περίπτωση διάγνωσης σοβαρής ασθένειας, η οποία ονομάζεται επίδομα σοβαρών ασθενειών. Είναι μία παροχή που όπως καλά γνωρίζει κάθε ασφαλιστικός πράκτορας διατίθεται είτε με τη μορφή που παρουσιάστηκε εξ’ αρχής, καλύπτοντας επτά σοβαρές ασθένειες, είτε από κάποιες εταιρείες και με άλλες εκδοχές με μεγαλύτερο αριθμό ασθενειών οι οποίες αποζημιώνονται.

Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε ασθένειες με βάση τους όρους του συμβολαίου ορίζεται ακριβώς ποιες [...]

Οι κυβερνοεπιθέσεις και τα κυβερνοεγκλήματα παγκοσμίως γίνονται όλο και πιο συχνά, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο. Είναι επιθέσεις που γίνονται από τρίτους με σκοπό να πάρουν πρόσβαση σε πόρους που δεν έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα, να καταστρέψουν ευαίσθητες και σημαντικές πληροφορίες, να αποσπάσουν χρήματα από χρήστες ή να διακόψουν τη ροή εργασιών μιας επιχείρησης.

Οι επιτιθέμενοι είναι πάντοτε καλά διαβασμένοι και ένα βήμα πιο μπροστά!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο και να αποτρέψετε μια επίθεση κυβερνοασφάλειας. Ακολουθούν απλές και πρακτικές συμβουλές από την Εθνική Ομάδα Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της Κύπρου που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ασφαλή στο διαδίκτυο.

1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων στις συσκευές σας σε ξεχωριστή τοποθεσία [...]

Oι πόλεις μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται με πρωτοφανείς ρυθμούς.

Zούμε σε έναν όλο και πιο αστικό κόσμο. Πώς διαχειριζόμαστε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, την αστική ανθεκτικότητα και τη χρηματοδότηση; Οι διαφορετικές διαστάσεις της ανάπτυξης έξυπνων πόλεων έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγήσουν τις πόλεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: insurancedaily.gr

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!❗ Έπειτα από 2 χρόνια υγειονομικής κρίσης και ελπίζοντας πως τελειώνουμε από αυτή την περιπέτεια έχουμε κατανοήσει πως το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μας είναι η υγεία μας! Η εταιρεία Nakas Company με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) καθιερώνει ως θεσμό το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την 7η Απριλίου ως γιορτή υγείας . Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 9 Απριλίου (Πρωί 12:00 – 14:00 και Βράδυ 18:00 – 21:00) στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας . Πολλά δώρα και πολλές εκπλήξεις στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους μας φίλους! Φορέστε το πιο όμορφο χαμόγελό σας και σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί! Nakas Company

Με ποια επιδόματα ενισχύεται η ασφαλιστική κάλυψη υγείας;

Οι πελάτες που διατηρούν νοσοκομειακά ασφαλιστήρια, μπορούν να προσθέσουν ορισμένα επιδόματα, για να ενισχύσουν την κάλυψη τους. Σε περίπτωση ασθενείας ή ατυχήματος, θα λαμβάνουν και μετρητά χρήματα στο χέρι.

Τα Επιδόματα αυτά είναι συνοπτικά τα κάτωθι:

Θάνατος από ατύχημα -ΘΑ: καταβάλλεται αποζημίωση στους δικαιούχους, σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου από ατύχημα. Το κεφάλαιο διπλασιάζεται εάν ο ασφαλισμένος είναι επιβάτης σε δημόσιο μέσο μεταφοράς, από αέρα, θάλασσα και ξηρά, σε τροχαίο ως πεζός, οδηγός, επιβάτης, αγρότης/χειριστής αγροτικού μηχανήματος με νόμιμη άδεια.

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από Ατύχημα και Ασθένεια-ΜΟΑ: καταβάλλεται αποζημίωση στον ασφαλισμένο σε δύο δόσεις, επειδή ασθένεια ή ατύχημα, του προκάλεσε μόνιμη ολική ανικανότητα να ασκήσει το επάγγελμά του ή άλλο επάγγελμα με αμοιβή ή κέρδος. (Το ποσό διπλασιάζεται σύμφωνα με τα παραπάνω).

Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητα [...]

Όλοι μας βρισκόμαστε συχνά μπροστά στην εξής δυσκολία: Θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό μας ή στην συμπεριφορά μας αλλά όταν έρχεται η ώρα να περάσουμε στην δράση δεν πραγματοποιούμε καμία αλλαγή ή εγκαταλείπουμε εύκολα την προσπάθεια!

της Στέλλας Ζουλινάκη, Life & Business Coach Insurance  Mentor, EMCC Senior Practitioner, Μέλος HCCMA & EMCC

Γιατί μας συμβαίνει αυτό; Πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια;
Προκειμένου να πετύχουμε μια αλλαγή ας εξετάσουμε πρώτα ποιες είναι οι δικές μας αδυναμίες!
Συνήθως πίσω από αυτήν την αποτυχία αλλαγής κρύβεται η λανθασμένη εστίαση την οποία κάνουμε.

Η καθημερινότητα και τα προβλήματα της μας έχει απορροφήσει τόσο πολύ που όλοι μας λειτουργούμε ξεχνώντας μια αυτονόητη και απλή αρχή:

«Υπάρχουν πράγματα στην ζωή που μπορούμε να ελέγξουμε και πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε»

Η παραγνώριση αυτής της πραγματικής αρχής μας οδηγεί στο να εστιάζουμε τις [...]

H κάλυψη νοσηλείας ενός ασφαλισμένου για Ασθένεια ξεκινάει για τα πρωτοασφαλιστήρια τα κάτωθι διαστήματα, με την προυπόθεση ότι έχει πληρωθεί η πρώτη δόση :

  • Τριάντα ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης, για νοσηλείες στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές χώρες.
  • Εκατόν ογδόντα ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης, για νοσηλείες εκτός ευρωπαϊκών χωρών.

Η κάλυψη της νοσηλείας του ασφαλισμένου για Ατύχημα ξεκινάει την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης, για την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την προϋπόθεση ότι έχει πληρωθεί η πρώτη οφειλή του ασφαλιστηρίου.

Πρακτικά εάν ένα πρωτοασφαλιστήριο νοσοκομειακής περίθαλψης έχει εκδοθεί για παράδειγμα 2 Φεβρουαρίου αλλά η πρώτη οφειλή εξοφλήθηκε 15 Φεβρουαρίου, τότε τα παραπάνω διαστήματα μετράνε από την ημέρα εξόφλησης των ασφαλίστρων .

Ενημερωθείτε αναλυτικά από το διαμεσολαβητή και την εταιρεία σας.

Πηγή: nextdeal.gr/

 

Το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσαν την έναρξη της λειτουργίας της online πλατφόρμας opencar.services.gov.gr

Στην online πλατφόρμα της ΑΑΔΕ,  οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση ενός οχήματος το οποίο κατέχει Ελληνική άδεια κυκλοφορίας.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι οι παρακάτω:

  • αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
  • αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης
  • το χρώμα, τον κατασκευαστή και τον τύπο

Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Να σημειωθεί πως δεν παρουσιάζονται τα στοιχεία ταυτότητας [...]

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram