Τα νέα μας

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι

Σε απόλυτη συνάρτηση με την βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και σε συνέχεια της ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση 8 Οδηγιών και 19 Ερωτήσεων-Απαντήσεων για τη νόσο COVID-19.

Συγκεκριμένα, αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι τα εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν [...]

Μία πρόταση ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σχεδίασε πρόσφατα η Generali.

Η νέα λύση εστιάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και τις δυνατότητες επιχειρήσεων με ανθρώπινο δυναμικό από πέντε (5) έως και τριάντα (30) άτομα, παρέχοντας μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος.

Τα οφέλη ενός ομαδικού ασφαλιστηρίου 

Τα οφέλη που προκύπτουν από τη σύναψη ενός ομαδικούς ασφαλιστηρίου Generali είναι πολλαπλά, τόσο για την επιχείρηση και τον εργοδότη, όσο και ατομικά για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα:

  • Το μηνιαίο κόστος του εργοδότη για ένα πρόγραμμα Ζωής και Υγείας υπολογίζεται κατά προσέγγιση, μόλις στο 1,5% του μισθολογικού κόστους. Μέσω αυτού ο εργαζόμενος αποκτά πλήρη νοσοκομειακή, ιατροφαρμακευτική  κάλυψη. Καλύπτονται, δηλαδή, ανάγκες υγείας πολλαπλάσιου κόστους, οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάρυναν αποκλειστικά τον εργαζόμενο.
  • Παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης και των [...]

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιοποιηθεί αρκετές περιπτώσεις ιατρικών λαθών ή παραλείψεων, που έχουν οδηγήσει μετά από την πρόκληση βλάβης ή την απώλεια ζωής ασθενών σε πολυετείς δικαστικές διαμάχες και τεράστιες αποζημιώσεις. Το id αναφέρεται σήμερα σε πέντε περιπτώσεις που οδήγησαν συνολικά σε αποζημιώσεις άνω των 4 εκατ. ευρώ.

3 ΕΚΑΤ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ

Τον Οκτώβριο του 2000 μία 26χρονη μπαίνει στο νοσοκομείο της Καλαμάτας προκειμένου να φέρει στον κόσμο το παιδί της με καισαρική. Περίπου μία εβδομάδα μετά τη γέννα άρχισαν οι εμετοί. Την επομένη ξαναμπήκε στο νοσοκομείο με πόνους στην αριστερή κοιλιακή χώρα, ενώ άρχισε να έχει και πυρετό. Δεκαπέντε ημέρες μετά τη γέννηση του μωρού η μητέρα πέθανε από σηψαιμία, λόγω τμήματος του πλακούντα  (διαστάσεως 7Χ6Χ1,2 cm)  που ξεχάστηκε στη μήτρα. Το 2014 [...]

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες ώστε να περιορίσουν τις απώλειες τους σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, δημοσίευσε η Insurance Europe. 

Όπως τονίζει, μπορεί τα καιρικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες, οι πλημμύρες ή η ξηρασία να είναι συχνά απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα, εμείς όμως μπορούμε λάβουμε τα μέτρα μας για να μειώσουμε τις πιθανότητες απώλειας.

Ειδικότερα, η Insurance Europe συμβουλεύει:

Προετοιμαστείτε
Η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία. Εξοικειωθείτε λοιπόν με τους πιθανούς κινδύνους που μπορούν να πλήξουν την περιοχή σας και εξετάστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που προκύψει έκτακτη ανάγκη.

Επιλέξτε την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη
Η ύπαρξη του κατάλληλου ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα σας βοηθήσει να καλύψετε πιθανές ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν οι φυσικές καταστροφές.

Μάθετε τα πάντα για την κάλυψή σας
Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους όρους [...]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά η πρόσθετη ζάχαρη που καταναλώνουμε, πλην των φυσικών σακχάρων που περιέχουν οι τροφές, να μην υπερβαίνει το 10% των ημερήσιων θερμίδων.

Δεδομένου ότι ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη παρέχει περίπου 20 θερμίδες, η μετρημένη κατανάλωσή της (π.χ. ένα-δύο καφέδες την ημέρα με 1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ή ένα-δύο γλυκά την εβδομάδα) στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, δεν αποτελεί κίνδυνο για τα άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας, εφόσον υπάρχει και κάποιας μορφής συστηματική φυσική δραστηριότητα.

Η ζάχαρη αυξάνει τις θερμίδες που προσλαμβάνει κανείς και επομένως μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και παχυσαρκία, που με τη σειρά της ενοχοποιείται για αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, η υπερκατανάλωση πρόσθετων σακχάρων συσχετίζεται με αύξηση των τριγλυκεριδίων, τα οποία επίσης επηρεάζουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Επιστήμονες από τα Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο περισσότερη είναι [...]

Οι χειρότεροι εφιάλτες για τους νοσοκομειακούς γιατρούς φαίνεται ότι παίρνουν σάρκα και οστά, καθώς ενεργοποιήθηκε για τα καλά στην πράξη η εγκύκλιος που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω του τότε Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη που εκδόθηκε στις 18/1/18. Προέβλεπε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους και όχι το νοσοκομείο τις αστικές αποζημιώσεις σε περιπτώσεις επιπλοκών.

Κάτι που μέχρι τότε δε συνέβαινε καθώς την αστική ευθύνη αναλάμβαναν τα νοσοκομεία.

Η υπόθεση αφορά γιατρό Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, για ιατρική επιπλοκή που είχε συμβεί σε περιστατικό 17 χρόνια πριν!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επιδίκασε το ποσό των 850.000 ευρώ σε γιατρό  για υπόθεση μοιραίου ιατρικού λάθους που απασχόλησε τη δικαιοσύνη πριν από 17 χρόνια. Στο ποινικό δικαστήριο ο γιατρός είχε καταδικαστεί για απλή (υπάρχει και βαριά) αμέλεια για τον θάνατο ασθενούς λόγω επιπλοκών. Το νοσοκομείο είχε καταβάλλει την αποζημίωση ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ [...]

Το 3ημερο έφτασε και οι περισσότεροι θα μπούμε στα αυτοκίνητά μας και θα κάνουμε μια μικρή εξόρμηση προς την εξοχή, ώστε να αποσυμφοριστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όμως για να το απολαύσουμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο δρόμο για να πάμε και να γυρίσουμε με ασφάλεια. 

Για το λόγο αυτό ο οδηγός πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, όπως και το αυτοκίνητο του. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το αυτοκίνητο και τι θα πρέπει να προσέχετε!

To Service πρέπει να γίνει στην ώρα του

Πρωταρχικός παράγοντας ασφάλειας και ξένοιαστης οδήγησης είναι το καλά συντηρημένο όχημα. Προγραμματίστε λοιπόν έγκαιρα το service σας κι ακόμα κι αν είστε πολύ κοντά στη πραγματοποίηση service από πλευράς χιλιομέτρων και ετοιμάζεστε για ταξίδι, κάντε τη συντήρηση λίγο νωρίτερα.

Ενδελεχής έλεγχος στα φρένα

Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη των υγρών των φρένων [...]

Είναι γεγονός πως η ασφαλιστική συνείδηση έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στα μυαλά των περισσοτέρων, μιας και αντιλαμβάνονται ότι αυτά που προσφέρει μια ασφάλεια είναι τεράστια αναλογικά με το κόστος που πληρώνουμε για την κάλυψη μας. Βέβαια, όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε μια πλήρη ασφάλεια αυτοκινήτου, με το κόστος ασφάλισης να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Διαβάστε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να έχετε τα πάντα με λογική τιμή!

Σωστή έρευνα αγοράς!

Το να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα αγοράς, θα σας επιτρέψει να δείτε που κινείται η αγορά για τις καλύψεις που θέλετε κι ακολούθως να επιλέξετε τις καλύψεις, αλλά και την εταιρεία που θα σας τις προσφέρει.

Αποφασίστε για το ποιες καλύψεις χρειάζεστε

Για αυτό το κομμάτι θα σας βοηθήσει ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος που πάντοτε θα πρέπει να τον ρωτάτε [...]

Στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) όπως διαμορφώθηκε με το ΦΕΚ 4898/1-11-2018 εκτός των άλλων αναγράφεται αναλυτικά ποιες παροχές περιλαμβάνει η Νοσοκομειακή Περίθαλψη για τους ασφαλισμένους δικαιούχους.

Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο:


Πηγή: www.eopyy.gov.gr

Η παρακολούθηση στο σχολείο ευνοεί τη μετάδοση πολλών παθογόνων μικροοργανισμών (μικροβίων, ιών, παρασίτων, μυκήτων) από άτομο σε άτομο, που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος, λοιμώξεις δέρματος και άλλων συστημάτων, λόγω της καθημερινής στενής επαφής πολλών παιδιών.

Όπως τονίζει η Βασιλική Συριοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σύμβουλος Λοιμωξιολόγος ΜΗΤΕΡΑ, «υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, λόγω νόσησης των παιδιών από λοιμώξεις, χάνονται εκατομμύρια σχολικών ημερών παγκοσμίως. Σε μελέτη που έγινε το 2011 στις ΗΠΑ αναφέρεται ότι: α) το 40% των μαθητών των δημόσιων σχολείων, ηλικίας 5-17 ετών, απουσιάζει τρεις ή περισσότερες ημέρες από το σχολείο λόγω ασθένειας ή ατυχήματος και β) 22 εκατομμύρια σχολικές ημέρες χάνονται ετησίως λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού (κοινό κρυολόγημα) και 38 εκατομμύρια ημέρες λόγω της νόσησης από γρίπη».

Σύμφωνα με την κ. Συριοπούλου τα νοσήματα που μεταδίδονται [...]

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram