Τα νέα μας

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι

Στην ψηφιακή εποχή εντός της οποίας πλέον λειτουργούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες είναι αναγκαία η διασφάλιση των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούν και των προσωπικών δεδομένων του πελατολογίου τους απέναντι σε κινδύνους παραβίασης και διαρροής αυτών, που οφείλονται σε κακόβουλα λογισμικά, ιούς αλλά και Hackers.

Η Interasco παραμένοντας πιστή στις ανάγκες σας, καινοτομεί συνδυάζοντας την ανάγκη ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο με την «Ασφάλιση Κυβερνοχώρου». Έτσι, σε περίπτωση επέλευσης ενός περιστατικού ασφαλείας με το πρόγραμμα «Ασφάλισης Κυβερνοχώρου» έχετε τη δυνατότητα να περιορίσετε τις οικονομικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα της εταιρείας σας, να διατηρήσετε την Εταιρική σας Φήμη και το εταιρικό Brand, και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τον κίνδυνο διαρροής των δεδομένων των πελατών σας, παρέχοντάς τους τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση. Το πρόγραμμα «Ασφάλισης Κυβερνοχώρου» καλύπτει αποτελεσματικά τις ανάγκες επιχειρήσεων όπως: επιχειρήσεις Υπηρεσιών Υγείας, Ξενοδοχεία, ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops), δικηγορικές εταιρείες.

Οι καλύψεις που προσφέρονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο Κυβερνοχώρου είναι οι ακόλουθες:

  • − Κάλυψη [...]

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Όπως τονίζει η ΕΑΕΕ, το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει για την Εργοδοτική Αστική Ευθύνη (ή Αστική Ευθύνη Εργοδότη):

Η Εργοδοτική Αστική Ευθύνη είναι ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται στον Ασφαλισμένο, υπό την ιδιότητά του ως εργοδότη, κατά κανόνα ως Ειδικός Όρος – Επέκταση της βασικής Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης που [...]

Την υπηρεσία της on-line Οδικής Βοήθειας και Φροντίδας Ατυχήματος παρουσιάζει η Generali στους πελάτες της, στον κλάδο αυτοκινήτου, σε συνεργασία με την Europ Assistance. Με τη νέα υπηρεσία η Generali κάνει ένα ακόμη βήμα προς την απλή και άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, με την αξιοποίηση έξυπνων, ψηφιακών εργαλείων. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Europ Assistance, προκειμένου να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, μέσα από σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων μας, με μοναδικό στόχο να τους παρέχουμε ασφάλεια, σιγουριά και ταχύτητα ό,τι κι αν συμβεί» δηλώνει η κ. Κάκια Κεχρή, Τεχνική Διευθύντρια Γενικών Ασφαλίσεων της Generali.

Μέσω του myassistance.generali.gr o ασφαλισμένος έχει άμεση πρόσβαση σε Βοήθεια στο δρόμο με ένα κλικ. Συμπληρώνοντας απλώς τα προσωπικά του στοιχεία και τον αριθμό κυκλοφορίας του ασφαλισμένου οχήματος, ο πελάτης έχει τη [...]

O προληπτικός έλεγχος, ακόμα και στην νεαρή ηλικία των 30, θεωρείται απαραίτητος. Κάποιες γυναίκες το αποφεύγουν λόγω φόβου, άλλες γιατί θεωρούν ότι δεν τις αφορά, όμως η καλή υγεία είναι το «όπλο» μας για να αντιμετωπίζουμε τις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας.

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι η καλή υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόληψη, γι’ αυτό και κάθε γυναίκα πρέπει, ανάλογα με την δεκαετία στην οποία βρίσκεται, να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να γνωρίζει καλύτερα τον οργανισμό της.

Αν λοιπόν είστε στη δεκαετία των 30, αυτά είναι τα ραντεβού με τον γιατρό που δεν πρέπει να αμελείτε σε ετήσια βάση. Εξάλλου, και η μακροζωία είναι συνδεδεμένη με την πρόληψη!

Γενικές εξετάσεις

Μία φορά το χρόνο καλό είναι να κάνετε ένα check up σχετικά με τους δείκτες που δίνουν οι εξετάσεις αίματος και ούρων, [...]

Εάν αναρωτιέστε τι σχέση έχει μια ασφάλεια ζωής με τις αποφάσεις που θα πάρετε για τη νέα χρονιά, τότε σκεφτείτε πως η καλύτερη ποιότητα ζωής διέπεται καθαρά από το πλέγμα ασφάλειας, το οποίο αποφασίζετε να δημιουργήσετε στην καθημερινότητά σας.

Κάθε τέτοια εποχή παίρνουμε αποφάσεις για τη χρονιά που ξεκινά. Συνήθως, τα σχέδιά μας είναι μεγαλεπήβολα και κάπου στη μέση της διαδρομής τα εγκαταλείπουμε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, που μπορούμε να τηρήσουμε, για να βελτιώσουμε αφενός την διάθεσή μας για ζωή και αφετέρου να εξελίξουμε τη σχέση μας με τους ανθρώπους μας. Ποιες είναι αυτές;

Ακούστε τον εαυτό σας

Για να είστε καλά με εσάς τους ίδιους, αλλά και με τους οικείους σας, πρέπει να μάθετε να ακούτε τον εαυτό σας. Είναι πολύ βασικό να μην παραμελείτε τις ανάγκες σας και να προσπαθείτε να τις ικανοποιήσετε. [...]

Στην εκπνοή του έτους, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2019, έως και τις 11 Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών «προς διευκόλυνση των πολιτών ότι παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία».

Όμως και φέτος αρκετοί φορολογούμενοι αποφάσισαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους, με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή των τελών, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών. Όσοι όμως είχαν κατά νου να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρείς μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019 [...]

Στις οδηγίες που δημοσίευσε το ΙΟΑΣ αναφέρει:

  1. Πριν από κάθε ταξίδι, ελέγχουμε το όχημά μας ώστε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας (έλεγχος πίεσης ελαστικών, στάθμης υγρών, συμπλέκτη, φρένων κ.α.). Έχουμε εύκολα προσβάσιμο όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστήρα, προειδοποιητικό τρίγωνο, πρώτες βοήθειες, ανακλαστικό γιλέκο, φακό) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  2. Τοποθετούμε βαριές βαλίτσες και μεγάλα αντικείμενα στο χώρο αποσκευών με τρόπο που να εφάπτονται στην πλάτη των πίσω καθισμάτων και δένουμε με δίχτυ πρόσδεσης.
  3. Φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί καλά, να μην έχουμε καταναλώσει αλκοόλ ενώ απέχουμε από το τιμόνι σε περίπτωση λήψης φαρμάκων με απαγόρευση οδήγησης.
  4. Προσέχουμε να μην υπάρχουν ελεύθερα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου διότι υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού των επιβατών.
  5. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φροντίζουμε να κάνουμε -κάθε δύο ώρες- στάσεις για ξεκούραση στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) ή [...]

Αστική Ευθύνη Δημοσίου Νοσοκομείου για παραλείψεις Ιατρών
Διαγνώσθηκε εσφαλμένως ιογενής λοίμωξη αντί μηνιγγίτιδας
Ψυχική Οδύνη 190.000 ευρώ στους συγγενείς του Θανόντος
Επιτόκιο Δημοσίου 6%

Ευθύνη του Δημοσίου ή ν.π.δ.δ., τηρουμένων και των λοιπών προϋποθέσεων του νόμου, όχι μόνον όταν με πράξη ή παράλειψη οργάνου αυτών παραβιάζεται συγκεκριμένη διάταξη νόμου, αλλά και όταν παραλείπονται τα ιδιαίτερα καθήκοντα και υποχρεώσεις που προσιδιάζουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία και προσδιορίζονται από την κειμένη εν γένει νομοθεσία, τα διδάγματα της κοινής πείρας και τις αρχές της καλής πίστεως.

Απαραίτητη, προϋπόθεση για την επιδίκαση αποζημιώσεως σε περίπτωση ευθύνης του Δημοσίου ή ν.π.δ.δ. είναι η ύπαρξη αιτιώδους συνδέσμου μεταξύ της παρανόμου πράξεως ή παραλείψεως ή υλικής ενεργείας ή παραλείψεως υλικής ενεργείας του δημοσίου οργάνου και της επελθούσης ζημίας.

Αιτιώδης σύνδεσμος υπάρχει, όταν, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, η πράξη [...]

Τα δώρα κάτω από το δέντρο, η ζουμερή γαλοπούλα ή το λαχταριστό γουρουνόπουλο, το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες συνθέτουν μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα οι οικογένειες με παιδιά, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα μάτια των παιδιών και να θυμηθούν την δική τους παιδική ηλικία. Το αίσθημα της προσμονής που ένιωθαν την παραμονή το βράδυ για τον ερχομό του Άη Βασίλη και τον ενθουσιασμό τους όταν έσκιζαν το λαμπερό περιτύλιγμα που έκρυβε τον πιο πολύτιμο θησαυρό: το δώρο που είχαν ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη!

Δυστυχώς, όμως, οι γιορτές δεν έχουν αυτή τη ζεστασιά και τη θαλπωρή σε όλα τα σπίτια. Και ενώ δεν μπορείτε να κάνετε ουσιαστικά κάτι για να το διορθώσετε, υπάρχουν μερικές μικρές πράξεις καλής θέλησης, που δεν κοστίζουν και που θα δώσουν [...]

Ο καφές είναι ωφέλιμος για την προστασία του εγκεφάλου από ασθένειες όπως το Alzheimer

Ο καφές έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιστημόνων, οι οποίοι του αποδίδουν μία ολόκληρη λίστα από οφέλη για την υγεία. Μια νέα εργαστηριακή έρευνα αποδεικνύει ό,τι αναφορικά με τα θετικά οφέλη του καφέ για την υγεία του εγκεφάλου μας είναι αποτελεσματικός και ο καφές από τον οποίο έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη.

Η έρευνα ξεκίνησε με το εξής ερώτημα: Γιατί οι προηγούμενες έρευνες απέδειξαν πως η κατανάλωση καφέ έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης νευρολογικών ασθενειών όπως το Alzheimer και το Parkinson;

Όπως σημειώνει ο Δρ. Donald Weaver του πανεπιστημίου του Τορόντο «θέλαμε να ερευνήσουμε ποια συστατικά του καφέ είναι αυτά που έχουν θετικά αποτελέσματα και πώς αυτά τα συστατικά συμβάλλουν θετικά στον εγκέφαλο των ανθρώπων καθώς αυτοί μεγαλώνουν σε ηλικία».

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε τρεις τύπους καφέ: μαύρη ποικιλία καφέ με καφεΐνη, απλό καφέ με καφεΐνη και μαύρο καφέ χωρίς καφεΐνη. Έμφαση δόθηκε στο [...]

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram