Τα νέα μας

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι

Ο φιλικός διακανονισμός είναι ένα σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο (αυτόν δηλαδή που δεν έχει υπαιτιότητα για το ατύχημα) να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία, αντί για την εταιρία του υπαίτιου οδηγού.

Σύμφωνα με την ΕΑΕΕ:

Ο φιλικός διακανονισμός καθιερώθηκε κατά κύριο λόγο για τη διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτησή σας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, καθώς έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα:

  • Λιγότερες και πιο άμεσες διαδικασίες για σας.
  • Ταχύτερη καταβολή της αποζημίωσης που δικαιούστε.
  • Μικρότερη ανάγκη για προσφυγή, δική σας ή της εταιρίας σας, στα δικαστήρια, με τη μείωση του σχετικού κόστους που συνεπάγεται αυτό.
  • Λιγότερες διενέξεις ανάμεσα σε σας και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.
  • Δυνατότητα να αποζημιωθείτε από την εταιρία που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε, έχοντας προφανώς δική σας άποψη για την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Ο φιλικός διακανονισμός ισχύει από την 1η Μαΐου 2000, [...]

Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το 2015 περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια Έλληνες είχαν πρόσβαση σε ιδιωτικές δομές υγείας, είτε μέσω ατομικών είτε ομαδικών προγραμμάτων. Η τάση αυτή φαίνεται να είναι ανοδική, καθώς όπως στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα η ιδιωτική ασφάλιση  έρχεται να καλύψει τα κενά της κοινωνικής ασφάλισης, και να λειτουργήσει παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτήν.

Ένα από τα βασικά οφέλη ενός ιδιωτικού προγράμματος υγείας είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας. Μέσω ειδικών συμφωνιών και με άμεσες ή έμμεσες σχέσεις, οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεργάζονται με πληθώρα νοσοκομείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα λεγόμενα συμβεβλημένα νοσοκομεία. Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση που ένας ασφαλισμένος χρειαστεί τις υπηρεσίες ενός συμβεβλημένου νοσοκομείου, το κόστος που θα προκύψει θα καταβληθεί απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία στο νοσοκομείο, μειώνοντας [...]

Μια ξαφνική χαλαζόπτωση μπορεί να προκαλέσει βαθουλώματα σε ένα αυτοκίνητο.

Ο ασφαλισμένος ιδιοκτήτης, που θα παρατηρήσει βαθουλώματα και υλικές ζημιές στο όχημά του, έπειτα από μια έντονη χαλαζόπτωση, έχει την δυνατότητα να το επισκευάσει.

Η παροχή Χαλαζόπτωση που αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, συνήθως προσφέρεται εντός παροχής «Φυσικά Φαινόμενα» των ασφαλιστηρίων οχημάτων, ή/και μεμονωμένα ως κάλυψη ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Προϋπόθεση της αποζημίωσης είναι το πιστοποιητικό από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή κατά την ημερομηνία και την ώρα του συμβάντος.

Σε ορισμένα συμβόλαια οχημάτων η παροχή χαλαζόπτωση παρέχεται χωρίς καμία συμμετοχή του ασφαλισμένου, σε άλλα συμβόλαια ο ασφαλισμένος συμμετέχει στην ζημιά με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 250, 300 ευρώ, ενώ σε άλλα συμβόλαια όταν ο ασφαλισμένος επισκευάσει τα βαθουλώματα και τις ζημιές από χαλαζόπτωση σε συνεργαζόμενο συνεργείο, το αρχικό [...]

Η ανατροφή των παιδιών μας μας αποζημιώνει – και ταυτόχρονα μας τρομάζει – όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Μεταξύ άλλων, όταν γινόμαστε γονείς θέλουμε να φροντίζουμε, ώστε τα παιδιά μας να έχουν όσα χρειάζονται, ό,τι κι αν συμβεί σε εμάς.

Γι’ αυτό, όσο μεγαλώνετε και οι ανάγκες σας αλλάζουν, είναι σημαντικό και η ασφάλισή σας να μπορεί να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται αναλόγως. Ο καλύτερος τρόπος να εξετάσουμε το ζήτημα της διασφάλισης των παιδιών μας για το σήμερα και το μέλλον, είναι να εξασφαλίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και εκείνα είμαστε ασφαλισμένοι.

Η ξεγνοιασιά που μπορεί να σας προσφέρει μια ασφάλεια είναι ανεκτίμητης αξίας –ιδίως όταν αφορά τα παιδιά σας. Για να το πετύχετε κι εσείς, δείτε τι πρέπει να εξετάσετε.

Ασφάλιση ζωής για γονείς

Η ασφάλιση ζωής είναι μία πράξη αγάπης για όσους εξαρτώνται οικονομικά από εσάς [...]

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων ευκαιρία είναι να υπενθυμίσουμε στους γονείς τη σημασία και την αξία του να έχουν ασφαλίσει την υγεία των παιδιών τους. Είτε μέσα από το δικό τους συμβόλαιο υγείας είτε ως ξεχωριστή κάλυψη.

Στο video αποτυπώνουμε αυτή ακριβώς την ανάγκη. Την άνεση να μπορούμε να επισκεφτούμε έναν γιατρό, ένα νοσοκομείο, ένα διαγνωστικό κέντρο για εξετάσεις ή ένα έκτακτο περιστατικό χωρίς να μας απασχολεί το κόστος αλλά και η αμεσότητα των υπηρεσιών που θα λάβουμε.

Πηγή: https://www.insurancedaily.gr/

Γιατί να αποκτήσεις ένα ακόμη έξοδο στον ήδη επιβαρυμένο και ασφυκτικά πιεσμένο ετήσιο προϋπολογισμό σου; Γιατί να δεχθείς την πρόταση του Ασφαλιστή σου για ένα συμβόλαιο υγείας από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις χρήση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας; Με λίγα λόγια, γιατί αξίζει να έχεις Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας σήμερα;

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την πανδημία του Covid-19, έχει ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα σχετικά με τις ικανότητες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αλλά και τη χρησιμότητα και ανταπόκριση των Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και διαγνωστικών. Πώς αυτά τα δύο συστήματα μπορούν να συνυπάρχουν και πώς το ένα μπορεί και πρέπει να συμπληρώνει το άλλο (προφανώς το ιδιωτικό σύστημα έρχεται δεύτερο πίσω από τις κρατικές δομές και υπηρεσίες υγείας).

Τέλος, ποιος είναι ο ρόλος των Ασφαλιστικών εταιρειών; Γιατί αξίζει να έχετε σύμβουλο έναν Ασφαλιστικό Πράκτορα και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε και των δύο συστημάτων για τα καλύτερα [...]

Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε η βόλτα με ένα φίλο, όπου και παρατήρησα μερικές κακιές συνήθειες που είχε σχετικά με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου του. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές και σας αναφέρουμε τι δεν πρέπει να κάνουν όσοι έχουν χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε να μην ταλαιπωρείτε τον ασφαλιστή και την οδική βοήθεια με συχνές βλάβες.

Μην αφήνετε το χέρι πάνω στο λεβιέ

Μια πολύ κακή συνήθεια, κατά τη διάρκεια της οδήγησης να αφήνετε το χέρι πάνω στο λεβιέ ταχυτήτων. Ο λεβιές βρίσκεται εκεί για να αλλάζουμε ταχύτητες και όχι για να ξεκουράζουμε το χέρι μας. Το πρόβλημα είναι πως άθελα μας ασκούμε πίεση στα εξαρτήματα του κιβωτίου και αυτό δημιουργεί πρόωρη φθορά. Το λένε και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Βάλτε νεκρά όταν είστε σταματημένοι στο φανάρι

Όταν είστε σταματημένοι στο φανάρι βάλτε [...]

Ο Φιλικός Διακανονισμός είναι ένα Σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο οδηγό να αποζημιωθεί από την δική του ασφαλιστική εταιρεία. Ο φιλικός διακανονισμός καθιερώθηκε για τη διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτησή των ασφαλισμένων σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Με το σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού οι πελάτες αποφεύγουν τις μεγάλες ταλαιπωρίες που προκύπτουν κατόπιν μιας ζημιάς. Χρήσιμο είναι κατά τη σύναψη του συμβολαίου οχήματος ή την παράδοση της ανανέωσης οι πελάτες να ενημερώνονται για τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανήκουν στο Μητρώο Μελών Φιλικού Διακανονισμού Ζημιών από τροχαίο ατύχημα. Οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη από αυτή την παροχή καθώς και τι δύναται να αντιμετωπίσουν καθοδόν με άλλους ασφαλισμένους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους.

Τα όρια αποζημίωσης υλικών ζημιών και σωματικών βλαβών μέσω του συστήματος του Φιλικού Διακανονισμού ανέρχονται, για [...]

Η Ισόβιος Ασφάλιση Ζωής είναι μια ασφάλεια ζωής με ισόβια διάρκεια και αποταμιευτικό χαρακτήρα. Καλύπτει τον κίνδυνο θανάτου του/ης ασφαλισμένου/ης για όλη τη διάρκεια της ζωής του/ης.

Η ασφάλιση αρχίζει την ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει εξοφληθεί ολόκληρο το ασφάλιστρο ή η πρώτη δόση και διαρκεί ισόβια δηλαδή έως τα 99 έτη ηλικίας του/ης ασφαλισμένου/ης. Σε περίπτωση θανάτου η ασφάλιση καταβάλλει στους δικαιούχους, που έχουν οριστεί στο ασφαλιστήριο, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

Επιπλέον η Ισόβιος Ασφάλιση Ζωής εξασφαλίζει στον/ην ασφαλισμένο/η εγγυημένη αξία εξαγοράς μετά τον 3ο χρόνο ισχύος του ασφαλιστηρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση Επιβίωσης ο/η ασφαλισμένος/η μπορεί να εξαγοράσει μέρος των χρημάτων που έχει δώσει έως τη εκείνη τη στιγμή, βάση του πίνακα εξαγοράς που περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριο. Επιπλέον δύναται να ισχύουν παράμετροι απόδοσης μερισμάτων ή ελευθεροποίησης συμβολαίων, λεπτομέρειες [...]

Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν την περίθαλψη εκτός Ελλάδας δίνει ο ΕΟΠΥΥ στην ιστοσελίδα του. Διαβάστε αναλυτικά:

Ερώτηση: Είμαι ασφαλισμένος/η Ελληνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για έκδοση της ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης ασθένειας (ΕΚΑΑ);

Απάντηση: Αρμόδιος Φορέας για την έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας δεν είναι ο ΕΟΠΥΥ αλλά ο Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης στον οποίο ανήκετε.

Μπορείτε να αντλήσετε στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην διεύθυνση http://www.eopyy.gov.gr/EuropeanHealthInsurance/Index?a_Language=el-GR (θα επιλέξετε το σημείο που αναφέρει “πού θα εκδώσω ΕΚΑΑ πριν ταξιδέψω” και στη συνέχεια θα επιλέξετε “φορείς που εκδίδουν ΕΚΑΑ”), όπου επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά για τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης της ΕΚΑΑ.

Ερώτηση: Τι κάλυψη έχω ταξιδεύοντας σε χώρα ΕΕ/ΕΟΧ και την Ελβετία με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ);

Απάντηση: Η ΕΚΑΑ είναι μία [...]

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram