Τα νέα μας

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι

Από σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου, ξεκινά η µηδενική συµµετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις για µία σειρά ασθενειών, με βάση το νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (δείτε εδώ τον ΕΚΠΥ). 

Οι νέες ελαφρύνσεις ενσωµατώθηκαν στο σύστηµα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της Η∆ΙΚΑ και είναι άµεσα εφαρµοστέες.

Ειδικότερα, το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων διαμορφώνεται ως εξής:

Α. 15% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης όταν τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους

Β. 5% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν επίδομα ΕΚΑΣ όταν τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

Μηδενική συµµετοχή προβλέπεται για τους ασφαλισμένους:

  • που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που πάσχουν από κυστική ίνωση και σακχαρώδη [...]

Ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωση ενημερώνει ότι τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους καταργήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019 (δείτε εδώ το ΦΕΚ).

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, ΚΑΑ, ΜΧΑ, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κα).

Τι λέει το Άρθρο 67

Κατάργηση Έντυπων Βιβλιαρίων Υγείας

1. Τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους, καταργούνται.

2.α. Η περίπτωση δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του π.δ. 121/ 2008 (Α΄ 183), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 96 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), αντικαθίσταται ως εξής: «δ. Να ελέγχουν και να διαπιστώνουν εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται ή εικονίζεται σε οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από [...]

Ακούς συνεχώς για τις ασφάλειες αυτοκινήτου όμως δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς χρειάζεσαι.

Δεν είναι ανάγκη να μπερδεύεσαι πλέον με δύσκολους και σύνθετους όρους, αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι είναι μετρημένα στα δάχτυλα του χεριού. Πάμε να τα δούμε;

1. Ουσιαστική προστασία

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η ασπίδα σου απέναντι σε κάθε ατύχημα. Αυτό που πρέπει να σου προσφέρει κάθε ασφάλεια αυτοκινήτου λοιπόν είναι ουσιαστική προστασία με βάση τις ανάγκες σου. Το να πάρεις μία κάλυψη που δεν θα χρειαστείς ποτέ, μάλλον είναι μία κακή επιλογή. Έτσι λοιπόν προσάρμοσε τα πακέτα με βάση αυτά που χρειάζεσαι και όχι αυτά που σου λένε οι άλλοι πως θα ήταν καλό να έχεις.

2. Οικονομία

Τα χρήματα για πολλούς είναι ο βασικός λόγος που επιλέγουν ασύμφορα πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου. Μην κοιτάς το κόστος αγοράς, αλλά τη «μεγάλη εικόνα», με το τι σου προσφέρει και πόσο σε αποζημιώνει. Εάν [...]

Το περπάτημα είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης, εάν ξέρετε πώς να περπατάτε σωστά . Δυστυχώς όμως μέρα με τη μέρα περπατάμε όλο και λιγότερο. Πόσες φορές δεν έχετε επιλέξει το αυτοκίνητο για μια απόσταση 5 λεπτών ή το ασανσέρ για να ανεβείτε έναν όροφο; Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, το στρες και η κούραση μειώνουν την διάθεσή μας για άσκηση και γυμναστική, με αποτέλεσμα να το βλέπουμε σαν αγγαρεία και να μην διαπιστώνουμε τα τεράστια οφέλη του.

Ένα από αυτά είναι και η απώλεια βάρους. Με συχνό περπάτημα μπορείτε να χάσετε εύκολα έως και 1 κιλό την εβδομάδα και έως και 10 κιλά μέσα σε 5 μήνες , αποφεύγοντας έτσι τις εξαντλητικές δίαιτες που κάνουν κακό και στην υγεία. Παράλληλα, θα τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα και θα βελτιώσετε την καρδιαγγειακή υγεία σας. Σε κάθε περίπτωση, [...]

Καλύψεις, εξαιρέσεις, παραδείγματα ζημιών και αποζημιώσεων

Με την ασφάλιση της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ιατρού, ο Ασφαλιστής αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο για την επαγγελματική αστική του ευθύνη έναντι τρίτων, και δη για κάθε οικονομική αξίωση τρίτου και μέχρι των ορίων ευθύνης που συμφωνούνται με την ασφαλιστική σύμβαση.

Πότε ενεργοποιείται η ασφαλιστική σύμβαση

Για την ενεργοποίηση της ασφαλιστικής σύμβασης, αναλόγως και των επιλογών των συμβαλλομένων ως προς τα αναφερόμενα κατωτέρω σημεία iv και v, συμφωνείται συνήθως η σωρευτική συνδρομή των ακόλουθων προϋποθέσεων:

i. η αξίωση του τρίτου να αφορά Σωματική Βλάβη ή Απώλεια Ζωής οφειλόμενη σε εξ αμελείας πράξη ή παράλειψη του Ασφαλισμένου.

ii. η αξίωση του τρίτου κατά του Ασφαλισμένου να οφείλεται σε εξ αμελείας πράξη ή παράλειψη του Ασφαλισμένου (Ζημιογόνο Γεγονός ή Συμβάν), από πράξεις ή παραλείψεις που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη νόμιμη άσκηση [...]

Η άνοιξη θα αρχίσει να μας χαμογελάει σε λίγο καιρό και οι έχοντες τροχόσπιτα, σκάφη ή οτιδήποτε άλλο θα αρχίσουν τις βόλτες. Γνωρίζετε όμως τι ισχύει για την ασφάλεια του ρυμουλκόμενου και του κοτσαδόρου αντίστοιχα;

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά! Ο κοτσαδόρος είναι ένα εξάρτημα το οποίο τοποθετείται στο πίσω μέρος του οχήματος μας, πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορούμε να ρυμουλκύσουμε το τρέιλερ, τη μπαγκαζιέρα μας, το τροχόσπιτό μας ή το σκάφος μας.
Για το τι κοτσαδόρο θα εφαρμόσουμε, είναι κάτι που καθορίζεται από τον κατασκευαστή του οχήματός μας, μιας και μας αναφέρει την ικανότητα έλξης του οχήματος, αλλά και τα κατάλληλα σημεία στήριξης του κοτσαδόρου. Έχετε κατά νου πως η σφαίρα ζεύξης δεν θα πρέπει να καλύπτει την πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ θα πρέπει να γίνεται χρήση αφαιρούμενου κοτσαδόρου, ο οποίος [...]

Εάν είστε νέοι και ακόμη δεν έχετε εισέλθει στη διαδικασία γάμου, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε την ασφάλιση ζωής σας.

Διαβάστε παρακάτω ορισμένους από αυτούς:

Κάλυψη χρεών

Οι άνθρωποι που αγοράζουν αυτοκίνητα ή σπίτια, τις περισσότερες φορές χρειάζονται δάνεια από τράπεζες ή δανειοδοτικά ιδρύματα. Οι νεότεροι αγοραστές ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με απόρριψη των σχετικών αιτημάτων τους από τα εν λόγω ιδρύματα λόγω παραγόντων όπως το περιορισμένο πιστωτικό ιστορικό ή η πολύ σύντομη περίοδος σταθερής και μόνιμης απασχόλησης.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές, οι υποψήφιοι συχνά πρέπει να λάβουν την υπογραφή ενός εγγυητή για να βελτιώσουν τις πιθανότητες έγκρισης. Σε περίπτωση θανάτου του αγοραστή, ο εγγυητής θα πρέπει να βρει τα μετρητά για την κάλυψη της εξόφλησης του δανείου, ενώ αν ο εκλιπών είχε συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, θα καλυπτόταν το [...]

Η ασφάλεια υγείας για πολλούς αποτελεί ένα δύσκολο έργο, ειδικά όταν πρόκειται να επιλέξουν το συμβόλαιο που τους ταιριάζει. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε έναν γρήγορο και εύκολο οδηγό που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο συμβόλαιο για εσάς:

Τι σας ταιριάζει

Η ασφάλιση υγείας σας προστατεύει από τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι καλύπτεται το κόστος νοσηλείας, το οποίο περιλαμβάνει μίσθωση δωματίου, χειρουργική επέμβαση, θεραπεία και ιατρικό κόστος.

Σήμερα, οι περισσότερες πολιτικές υγείας καλύπτουν επίσης τα έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία σε προκαθορισμένο όριο. Η κάλυψη παρέχεται χωρίς την ανάγκη καταβολής μετρητών, εάν η κλινική που επιλέγετε είναι μέρος του δικτύου της ασφαλιστικής σας εταιρείας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να διευθετήσετε τα έξοδά σας πληρώνοντας από την τσέπη σας και να ζητήσετε επιστροφή με την υποβολή ασφαλιστικής απαίτησης. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε [...]

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Όπως τονίζει η ΕΑΕΕ, το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει για την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρού:

Με την ασφάλιση της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ιατρού, ο Ασφαλιστής αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο για την επαγγελματική αστική του ευθύνη έναντι τρίτων, και δη για κάθε οικονομική αξίωση τρίτου και μέχρι των ορίων [...]

Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την υπέρταση πρέπει να θέσετε υπό έλεγχο (και) το στρες σας.

Όταν το θέμα είναι η πρόληψη και η θεραπεία της υπέρτασης, η διαχείριση του στρες είναι μία από τις μεθόδους που πιο συχνά παραμελούμε.

Αν, όμως, νιώθετε το στρες να σας καταβάλλει και η υπέρτασή σας είναι επίμονη, είναι πολύ σημαντικό να το θέσετε υπό έλεγχο, λένε ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Και παρέχουν τις εξής συμβουλές για να τα καταφέρετε:

1. Να κοιμάστε αρκετά. Ο ανεπαρκής ή φτωχής ποιότητας ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική διάθεση. Μπορεί επίσης να πλήξει τη νοητική εγρήγορση, το επίπεδο της ενεργητικότητας και τη σωματική υγεία.

2. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης. Ο διαλογισμός, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και οι βαθιές ανάσες μπορεί να σας βοηθήσουν. Το ίδιο και η γιόγκα.

3. Ενισχύστε τον κοινωνικό [...]

Back to top
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram